Vabilo na planinski izlet - STOLPNIK...

Vabilo na planinski izlet - STOLPNIK

STOLPNIK 1012m

Stolpnik je s 1012m najvišji vrh Konjiške gore, pogorja ki se razteza jugozahodno od Slovenskih Konjic. Na vrhu je postavljen 25m visok razgledni stolp, s katerega se nam odpre lep razgled na Pohorje, Paški Kozjak in Boč. Ob lepi vidljivosti pa lahko vidimo večji del Slovenije s Triglavom v ozadju.

Dobimo se pri Merkator Centru Celje ob 08:00 zjutraj. Nato se odpeljemo z osebnimi avtomobili do Slovenskih Konjic. Avtomobile bomo parkirali na parkirišču šole: Gimnazije Slovenskih Konjic, ki se nahaja pri vznožju gradu. Pot nadaljujemo po planinskih smerokazih mimo pokopališča v smeri Starega gradu. Ko prispemo do gozda, zapustimo makadamsko cesto, saj se pot desno odcepi rahlo navzdol (del »Zmajčkove poti«). Ko se spust konča prispemo do majhnega slapu in nato pot nadaljujemo preko brvi na drugo stran potočka. Pot postane strma in delno zahtevna, začenja se vzpenjati in po nekaj minutni hoji prispemo do razpotja: Grofov štant (805m), kjer je stičišče poti iz Slovenskih Konjic, Kamne gore in Stranic. Nadaljujemo naravnost navzgor po peš poti v smeri Stolpnika. Na vrhu Stolpnika je vpisna knjiga in žig. Na cilju pa se z veseljem okrepčamo z dobrotami iz nahrbtnikaJ.

Pot je delno zahtevna, potrebna je primerna obutev,obleka, pohodne palice...V nahrbtniku naj bo tudi sendvič, tekočina, rezervna obleka...

Za opisano pot bomo potrebovali 4 -5 ure. Na pohod vljudno vabljeni tudi svojci in prijatelji.

VSAK POHODNIK HODI NA LASTNO ODGOVORNOST.

Pohod bo vodila članica DMSBZT Celje: Tel: 051/ 676-518 Sabina

Celje,9.5.2014