Vožnja z rafti po Tari in Drini...

Vožnja z rafti po Tari in Drini

Termin: 6.-8. Junij 2014

Tokrat bomo obiskali gorato področje na meji Bosne in Hercegovine ter Črne gore, kjer bomo občudovali lepote divje, neokrnjene narave. Izlet je namenjen predvsem tistim, ki so se pripravljeni za impresivno vožnjo z rafti po Tari in Drini odreči udobju hotelov in prilagoditi nekoliko asketski namestitvi. Seveda pa bo poskrbljeno za okusno hrano, prijetno druženje in zabavo.

 

1. dan

Celje – Zagreb – Sarajevo – Foča – Bastasi (640 km)

Celje bomo zapustili ob 03:00 uri in se s krajšimi postanki zapeljali mimo Zagreba, Nove Gradiške, Slavonskega Broda, Doboja in Zenice do Sarajeva, kjer se bomo sprehodili po Baščaršiji, si privoščili čevape, burek in pravo bosansko kavo. Popoldan bomo nadaljevali vožnjo do Foče, kjer bomo zapustili avtobus in se z vozili Rafting centra skupaj z našo prtljago odpeljali do Bastasev, približno 16 km J od Foče. Tu se bomo namestili v bungalovih, večerjali in prenočili.

2. dan

Bastasi – Brstanovica – Bastasi (cca 50 km)

Po okusnem zajtrku se bomo posvetili raftanju. Najprej bomo pozorno poslušali varnostna navodila in prejeli vso potrebno opremo za raftanje. Potem pa bomo z našimi vodniki raftov - skiperji, ki odlično poznajo reki Taro in Drino, odšli z vozili do Brstanovice. Tu se bomo vkrcali na rafte in odpluli proti

Šćepan polju in Bastasem. Seveda se bomo večkrat ustavili, se fotografirali, spoznavali floro, favno in geološke značilnosti pokrajine, slišali nekaj zanimivih zgodb ter uživali v čudovitih pogledih na soteski Drine in Tare. Polni vtisov se bomo vrnili v Rafting center, kjer si bomo privoščili okusno kosilo, potem pa imeli še nekaj prostega časa za počitek, sprehode in spoznavanje slikovite okolice Rafting centra. Zvečer pa bomo po večerji še malce posedeli ob tabornem ognju. Nočitev.

3. dan

Bastasi – Foča – Travnik – Jajce – Banja Luka – Celje (610 km)

Po okusnem zajtrku se bomo skupaj z našo prtljago z vozili Rafting centra odpeljali v Fočo, kjer se bomo vkrcali na naš avtobus in odpeljali mimo Sarajeva do Travnika. Po krajšem sprehodu do Sulejmanije (pisane džamije) bo še nekaj prostega časa za okušanje travniških čevapov, Vlašičkega sira ali bosanske kahve, ki jo je cenil tudi Rudolf Habsburški. Po krajši vožnji se bomo ustavili še v kraljevem mestu Jajce, ki si ga bomo ogledali skupaj z lokalnim vodnikom. Po ogledu bo še nekaj prostega časa za pravi bosanski burek, potem pa se bomo mimo Banja Luke in Zagreba odpeljali proti domu, kamor bomo prispeli pozno ponoči.

Cena za člane DMSBZT Celje je 130EUR, vsi prijavljeni bodo dobili položnice z strani Relaksa za obročno plačilo april-avgust 2014. Prijave so na info@dmsbzt-celje.si, ali gsm 040431941 Kordiš.

Cena vključuje:

• prevoz s turističnim avtobusom z vključenimi cestninami in parkirninami

• Namestitev s polpenzionom v lesenih bungalovih ( dvoposteljni, troposteljni)

Namestitev: v Resortu HUM http://raftingresort.com/o-nama/

• Rafting po programu http://raftingresort.com/rafting/

• Kosilo 2. dan

• ogled z lokalnim vodnikom po Jajcu

• Vodenje g.Frenk Merjasec

• organizacijo in izvedbo izleta

Doplačilo:

skupinsko zdravstveno zavarovanje v tujini z Asistenčno družbo Assistance CORIS

trojno kritje (100.000€) po osebi 6,81

DMSBZT Celje, Kordiš Tomica

RELAX TURIZEM ,Nevenka Švener

Celje, 15.4.2014