Vabilo na PLANINSKI IZLET DMSBZT CELJE...

Vabilo na PLANINSKI IZLET DMSBZT CELJE

Šmohor 784m in Malič 936m

Dobimo se pri Merkator Centru Celje ob 8.uri zjutraj. Nato se odpeljemo z osebnimi avtomobili do gostišča Hochkraut v kraju Tremerje pri Celju, kjer pustimo avtomobile in se peš odpravimo po markirani poti proti Šmohorju in nato še na Malič. Do Šmohorja je okoli 2.uri hoje, pot je lepo speljana in ni naporna, spotoma še odcepimo levo proti Maliču (približno 40 minut). Malo pred vrhom se nam odpre odličen pogled proti Laškem in prav od tam imajo padalci lepo odskočno mesto. Potem se odpravimo nazaj proti planinskemu domu na Šmohorju, kjer si privoščimo kakšno okrepčilo in malico. Se morda sprehodimo do več starih lip, katerih poreklo sega v 15. stoletje, tri so v neposredni bližini cerkve sv.Mohorja, ki se prvič omenja leta 1421.

Razgled:

Od doma, še impozantnejši pa je razgled s planote pri cerkvi Sv. Mohorja. Na vzhodni strani je bližnji Malič, ki zakriva pogled naprej proti vzhodu; proti jugovzhodu vidimo pred seboj dolino Savinje z Laškim, v daljavi Bohor, bližje Lisco in Veliko Kozje; na jugu pod nami dolina Rečice z Rečico, nad njo se dviga Šmihel s cerkvico z 2 zvonikoma, naprej so Kopitnik, Gore in Kum; na zahodu so Gozdnik, Mrlica in Kal; na severu daleč zadaj Svinjška planina, pod nami precejšen del Savinjske doline, nad njo gričevnata Ponikevska planota, za njo pa vidimo Paški Kozjak in Pohorje.

Pot je nezahtevna in primerna za vse pohodnike, potrebna je primerna obutev, obleka, pohodne palice… Kakor vedno naj bo v nahrbtniku tudi sendvič, tekočina, rezervna obleka ...

Za opisano pot bomo potrebovali 5-6ur. Na pohod so vabljeni tudi svojci in prijatelji.

VSAK HODI NA LASTNO ODGOVORNOST.

Pohod bo vodila članica DMSBZT Celje.

Tel. 031 564 188 Jelka, 041 772 413 Jana