Planinski pohod iz Laškega do Celja...

PLANINSKI POHOD IZ LAŠKEGA DO CELJA


DMSBZT Celje, vabi v soboto 28.10.2023, na zanimiv pohod iz Laškega do Celja.

Zberemo se na Železniški postaji v Celju ob 7.30 in se odpeljemo do Laškega, kjer se začne naš pohod. Od postaje gremo čez Savinjo in sledimo smerokazom za Hum. Pot nekaj časa poteka po cesti, kolovozu, gozdu, nato počasi pridemo do gradu Tabor, se dvignemo do razgledišča prižnice in po grebenu, mimo zanimivega križa na vrh Huma (583 m). Na vrhu je zelo lep razgled.

Po kratkem počitku pot nadaljujemo po levem grebenu v smeri Tolstega vrha. Pot nas nekaj časa pelje po gozdu, gozdni cesti, makedamu, strmem travniku in končno se povzpnemo na Tolsti vrh (834 m), ki je najvišja točka našega pohoda. (Lahko pa tudi izpustimo Tolsti vrh in se mimo Celjske koče podamo na Pečovniško kočo). Z vrha sestopimo do Pečovniške koče, kjer sledi malo daljši postanek za malico in okrepčilo. Od Pečovniške koče se po normalni poti spustimo do Zagrada. Čaka nas še pot do Železniške postaje, kjer
smo zjutraj začeli svojo pohodno avanturo. Za celotno pot bomo potrebovali od 5 – 6 ur zmerne hoje.


Oprema naj bo prilagojena vremenskim razmeram. Priporočene so pohodne palice, planinska obutev, topla oblačila. Hrano in pijačo imejmo v nahrbtniku.

Na pohod so vabljeni tudi svojci in prijatelji. Ne pozabimo na kartice za vlak.

VSAK HODI NA LASTNO ODGOVORNOST!


Članica DMSBZT Celje
Jana (041 772 413)