Vabilo na pohod: PIRAMIDA – KALVARIJA...

Spoštovani člani in članice,

DMSBZT Celje, vabi v soboto 21.01.2023, na zanimiv pohod v hribe v okolico Maribora. Tokrat se bomo podali na Piramido, Mestni vrh, Kalvarijo in na Sv. Urbana.

Zberemo se na železniški postaji v Celju ob 7.15 in se ob 7.29 odpeljemo z vlakom v Maribor. Od železniške postaje se najprej podamo na Piramido, kjer stoji Marijina kapela in ostanki gradu iz 12. stoletja. Pot nadaljujemo mimo treh ribnikov do Mestnega vrha, nadaljujemo do znane Kalvarije, kjer stoji cerkev Sv. Barbare iz 16. stoletja (dostop na Kalvarijo je  možen tudi po 454 stopnicah), se spustimo do Kamnice in nadaljujemo v smeri Sv. Urbana.

Pot je lepa, zanimiva, razgledna in ravno prav naporna. Vrh Sv. Urbana (597 m) nudi prelepe razglede. V bližini je kmečki turizem, kjer se lahko odpočijemo in okrepčamo. Vrnemo se nekaj časa po isti poti, nato krožno mimo mestnega parka na železniško postajo. Za celotno pot bomo potrebovali 5-6 ur zmerne hoje. Hrana in pijača naj bo v nahrbtniku, prav tako tudi rezervna oblačila in oprema primerna glede na vremenske razmere. 

Pot ni naporna in je primerna za vse pohodnike. Upokojenci ne pozabimo na rdečo kartico, še aktivni pohodniki pa si lahko uredite cenejšo karto na žel. postaji. Na pohod so vabljeni tudi svojci in prijatelji.

VSAK HODI NA LASTNO ODGOVORNOST

Članica DMSBZT Celje

Jana (041 772 413)