Voščilo...

Spoštovane članice in člani DMSBZT Celje

 

Tako kot je že nekje bilo zapisano , se sprašujemo kako je mogoče da se trideset in več let vsako jutro vstanemo uredimo in gremo na delo, ki je nekaj posebnega, zahtevnega in zahteva neizmerne napore. Zdravstvena nega ni bila nikoli lahka se je pa v zadnjih letih precej spremenila na še bolj zahtevno in naporno delo.  Večina nas ne ve kaj nas čaka in kakšni izzivi bodo tisti dan pred nami. Skoraj vsi pa še ostajate na delu popoldan in se vračate v nočne izmene, dežurstva, vikende, praznike pa niti ne pomislimo, da bi delali kaj drugega, ker nas to delo veseli in smo mu predani.

Dnevno doživljamo situacije, ki se nas dotaknejo in z velikim naporom premagamo misli, ki nam uhajajo, da jih ne nesemo domov k svojim najbližjim in tistim, ki jih imamo nadvse najrajši, ker ne želimo, da bi v naših očeh videli  ta napor in stisko jo poskušamo že med potjo domov potlačiti, ko poskušamo doma zaživeti normalno in imeti še kaj srečnih trenutkov v svojem enkratnem življenju. Poskušamo živeti tako, da se nam ne prepletajo misli o težkih situacijah ali posameznih pacientih, z mislimi, ki so nam v maloštevilnih urah dane torej urah zasebnosti in svobode.

Če se za malenkost dotaknemo dejstva, ki nam je že znano, da nam pacienti zaupajo, pa smo premalo glasni, da nam še manjkajo dobri normativi in standardi, da bi se plače usklajevale primerno obsegu dela in vrsti dela, glede na to, da smo dostopni vsem vse dni in vse leto torej za vse prebivalce, in nenehno izboljšujemo svoje delo, razvijamo stroko zdravstvene nege zelo dobro in strokovno. Smo odgovorni do svojega poklica.

Verjamemo, da bomo po letih polnih preskušenj in izzivov, uspeli tokrat oživeti čarobni dan, ki prihaja, ga preživeti s svojimi. Na delu pa verjamemo, da boste uspeli kljub naporu še  pričarati lepe Božične praznike tudi pacientom, varovancem in vsem ostalim za katere imamo čut odgovornosti in predanosti.

 

Želimo vam vesele Božične praznike in Srečno, zdravo Novo leto 2023.

 

Predsednica DMSBZT Celje

Tomislava Kordiš

Celje, 23.12.2022