Pomoč študentki pri raziskovalnem pro...

Pozdravljeni,

Sem študentka 4. letnika Socialne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. V okviru predmeta Raziskovalni projekt imamo nalogo, da si izberemo temo zahtevnih življenjskih okoliščin ali izkušenj in se z osebo, ki se je s tem srečala, pogovarjamo, kako se je z njimi spoprijela. Osebno me zanima, na kakšne načine neke težke situacije pacientov/ljudi vplivajo na različne strokovne delavce, med enim tudi na medicinske sestre.
Za pogovor iščem osebo z lastno izkušnjo doživljanja stisk, zaradi opravljanja svojega poklica. Torej, da so neke poklicne situacije (na primer: težke situacije pacientov, prisotnost ob travmatičnih izkušnjah itd.) imele obremenilen učinek na to osebo (v smislu nespečnosti, odpora do dela, osebnih stisk, preplavljenosti s čustvi, občutki nemoči ali obupa ...). V najinem pogovoru bi se osredotočile predvsem na to, na kakšne načine se je oseba spoprijela s tem, kaj ji je bilo v pomoč in kakšne oblike pomoči ni bila deležna, pa bi si jo mogoče želela. Tudi kakšne oblike pomoči so ji bile na voljo v sklopu službe in izven nje.
Pogovor bi potekal približno eno uro in bi bil povsem zaupne narave.
 
Na vas se obračam s prošnjo, če bi lahko moj mail posredovali članom vašega društva in v kolikor se kateri izmed njih najde v zgornjem opisu ter bi si o tem želel govoriti, da me kontaktira na ta mail (lf2831@student.uni-lj.si).
 
Lep pozdrav,
Laura Fürst, študentka 4. letnika Socialne pedagogike