Pomoč Ukrajini...

Spoštovani,

 

svet je v zadnjem času pretresla novica o vojni v Ukrajini. Na tisoče ljudi je že izgubilo svoje domove in še več jih je zapustilo svojo domovino. Tako so ostali brez strehe nad glavo in osnovnih življenjskih potrebščin. Evropa se sooča z eno največjih humanitarnih kriz do sedaj.

Zato smo se v Sekciji študentov zdravstvene nege in babištva, ki deluje pod okriljem Zbornice zdravstvene in babiške nege – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije (Zbornica – Zveza), odločili da pomagamo žrtvam vojne v Ukrajini.

Vas in vašo organizacijo vabimo k sodelovanju v akciji Pomagam za mir (#pomagamzamir) v okviru katere bomo zbirali življenjske potrebščine. Tako se bo zbiralo:

  • Higienske pripomočke (šamponi, mila, zobne ščetke, plenice za otroke, vložki, kreme, itd.)
  • Sanitetni material (povoji, gaze, seti za prvo pomoč)
  • Prehranske izdelke z daljšim rokom uporabe (vsaj 6 mesecev pred iztekom roka)

Ves doniran material mora biti vsaj 6 mesecev pred iztekom roka uporabe in zapakiran v original embalažo, ki predhodno ni bila odprta.

Zbiralna akcija se bo pričela v sredo, 16. 3. 2022 in bo trajala do petka, 25. 3. 2022. Vsaka fakulteta/srednja šola/organizacija naj določi prostor, kjer se bo zbirala pomoč, čas zbiranja v dnevu pa je stvar odločitve organizacije. Zbrano pomoč bomo predali Rdečemu križu Slovenije, ki pa bo poskrbel za distribucijo do ljudi, ki pomoč potrebujejo.

Prosimo, da nam posredujete podatke kontaktne osebe, ki bo skrbela za organizacijo akcije v vaši organizaciji oz. na vaši fakulteti/srednji šoli.

Za več informacij smo vam na voljo na elektronskem naslovu; sekcijastudentovZNB@gmail.com ali po telefonu: 031 780 630 (Matic Pacek) ali 041 364 477 (Žiga Metelko).

Verjamemo, da skupaj zmoremo in da bomo zbrali čim več potrebščin za žrtve vojne v Ukrajini.

#Skupajzmoremo #Pomagamzamir

(Dopis v obliki PDF si lahko prenesete tukaj: PDF dokument)

 

Veselimo se sodelovanja z Vami!

 

Matic Pacek,

predsednik sekcije

Monika Ažman,

Predsednica Zbornice - Zveze