Vabilo - dvodnevni izlet v CINQUE TERRE...

Vabilo - dvodnevni izlet v CINQUE TERRE

Izlet 1. in 2. junija 2013 - Cinque Terre obsega priobalno območje petih vasic, ki se razprostirajo na težko dostopnih strmih pobočjih obale Ligurskega morja. Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore so postale priljubljen turistični cilj, saj jih odlikujejo slikovita skalnata obala, vinogradi, sadovnjaki, limonovci in seveda prijazni, gostoljubni domačini.

1. dan - 1 .6. 2013

CELJE – LJUBLJANA – MESTRE – PARMA – LA SPEZIA

Odhod avtobusa ob 5.00 uri iz Celja in vožnja s krajšimi vmesnimi postanki mimo Ljubljane, Postojne, Mester do PARME, kjer se bomo sprehodili po mestnem jedru (palača Pilotta, gledališče, cerkev Santa Maria della Steccata, Garibaldijev trg, katedrala). Po ogledu bo še nekaj časa za individualno preizkušanje lokalnih dobrot (parmski pršut, parmezan, testenine, sladoledi …), potem pa se bomo odpeljali do hotela v okolici La Spezie, kjer se bomo nastanili. Večerja in nočitev.

2. dan - 2. 6. 2013

LA SPEZIA – CINQUE TERRE – LA SPEZIA – LJUBLJANA – CELJE

Po zajtrku se bomo z ladjico odpravili na celodnevni izlet po Petih deželah. Obiskali in občudovali bomo prečudovite ribiške vasice, stisnjene ob strme skalnate vzpetine. Vasice so prav zaradi težke dostopnosti ohranile svojo prvobitnost in poseben čar. Popoldne pa se bomo z ladjico ustavili še v Portoveneru, slikovitem mestecu na polotoku, kjer se bomo sprehodili do gotske cerkvice sv. Petra iz 13. stoletja. Z ladjico se bomo vrnili v La Spezio in se z avtobusom z vmesnimi krajšimi postanki odpeljali proti domu. Domov se bomo vrnili v poznih nočnih urah.

Plačilo je za člane DMSBZT Celje s 40% popustom. Če bo prijav premalo izlet odpade.

Prijave so na info@dmsbzt-celje.si, ob prijavi napišite, če boste plačevali na obroke,

CENA NA OSEBO: 179,00 EUR ( ob prijavi minimalno 40 oseb)

Cena vključuje:

Doplačila:

RELAX TURIZEM D.D. Nevenka Švener