Strokovno popoldne: Nordijska hoja (17....

PROGRAM IN VABILO STROKOVNEGA POPOLDNEVA  DMSBZT CELJE

 

Naslov: Sauvakävely (nordijska hoja) enostavnost poudarjenih gibov

Kdaj in kje: 17.11.2021, ob 16:00 uri, spletno predavanje

Predavatelj: Martin Erak

 

Program izobraževanja:

15:50 - 16:05 Registracija
16:05 - 17:15 Gibanje: gibala, struktura in funkcija skeletne mišice, kontraktilni mehanizem, energetika mišice. Noga pri navadni hoji, nihanje, obseg gibov in uporaba mišic noge med hojo brez in z uporabo palic.
17:15 - 17:30 Hoja: splošni pomen hoje, razvoj bipedalizma, mehanika hoje, funkcionalni enoti telesa. Roka pri navadni hoji, nihanje, obseg gibov in uporaba mišic roke med hojo brez in z uporabo palic.
17:30 - 18:30 Sauvakävely izvor, tehnike, oprema. Cikel gibanja nog in medenice med dvotaktnim diagonalnim korakom brez uporabe palic in z uporabo palic, dvokorakom in trokorakom s soročnim odrivom, pri hoji hitri hoji in teku v vseh treh ravninah, premikanje težišča med hojo.
18:30 - 19:30 Termografski prikaz dela mišic med mirovanjem, hojo brez in z uporabo palic pri različnih intenzitetah vadbe pri obeh spolih in različnih starostih. Gibanje markerjev na referenčnih modelih v dvotaktnem diagonalnem koraku brez in z uporabo palic.
19:30 - 19:45 Primerjava amplitude in faze gibov med dvotaktnim diagonalnim korakom brez in z uporabo palic. Demonstracija tehnik hoje in uporabe palic v živo (certificiran INWA inštruktor).Nastajanje ledvičnih kamnov.
19:45 - 21:00 Razprava in sklepne misli ob zaključku in zaključek predavanja

 

Kotizacija za udeležbo na strokovnem izpopolnjevanju znaša 15eur z vključenim DDV za posameznega udeleženca. Člani Zbornice - Zveze, ki imajo poravnane članske obveznosti, so upravičeni do 100 % popusta (razliko do polne cene pa društvo krije iz lastnih sredstev oziroma iz naslova plačanih članarin).

Izobraževanje je vpisano v register izobraževanj Zbornice Zveze.

Prijavite se na portal za prijave Zbornice Zveze, kamor vpišete mail, da  vam bomo lahko poslali povezavo za predavanje.

 

Vljudno vabljeni!

 

Predsednica DMSBZT,

Kordiš Tomica,

Celje,7.10.2021