Vabilo za Istanbul (od 29.09 do 03.10.2...

ISTANBUL in muzej FLORENCE NIGHTINGALE

Se še spominjate »Gospe z lučko«? Si želite spoznati njen istanbulski dom in si ogledati mesto, kjer je delovala? Pridite z nami v »Mesto vseh mest« in z odličnim  vodnikom poiščite odgovore na številna vprašanja. Sprehodite se skozi zgodovino in spoznajte mesto iz 1001 noči!

ODHOD: 29.09 - 03.10.2021

 

1.dan: LETALIŠČE BRNIK – ISTANBUL IN TRG TAXIM

Zbirališče udeležencev potovanja v Celju v jutranjih urah in prevoz na letališče Brnik. Polet letala v Istanbul ob 9.25. Topel obrok na letalu. Po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in odhod z vodnikom na Taxim. Sprehod po ulici neodvisnosti, nekaj prostega časa in naprej v boemsko četrt Galata in do znamenitega stolpa. Z mostu Galata pa boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Sulejmanove mošeje. Nočitev.

2. dan: ISTANBUL, FLORENCE NIGHTINGALE MUZEJ, KADIKOY IN GRAND BAZAR

Zajtrk in izlet v azijski del mesta. Obiskali bomo muzej  Florence Nightingale – »Gospe z lučko«. V sobi kjer je živela, so na ogled priznanja in medalje, ki jih je dobila za svoje delo med ranjenci v Istanbulu v času Krimske vojne, darila sultana Abdul Mecita, fotografije in njeni osebni predmeti. Po ogledu muzeja odhod v Kadikoy in nekaj prostega časa za priložnostne nakupe ali kosilo na lokalni tržnici. Povratek z ladjo nazaj na evropsko stran. Popoldne pa boste preživeli na znameniti, največji POKRITI TRŽNICI (Kapali čaršija) z 67 ulicami in več kot 4000 trgovinicami, kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju in s trgovci popili njihov tradicionalni čaj. Zvečer predlagamo obisk nočnega lokala z večerjo in bogatim folklornim programom, tudi s trebušnimi plesalkami. Nočitev.

3. dan: OD BIZANCA DO ISTANBULA

Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia - dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, do lani muzej, danes znova mošeja), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti; nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne. Nočitev.

4. dan: PALAČA DOLMABAHČE IN KRIŽARJENJE PO BOSPORJU

Po zajtrku odhod do palače Dolmabahče ob Bosporju- palače zadnjih sultanov, kjer nas bo osupnilo razkošje tepihov, kristala in alabastra. Po ogledu palače  ogled egipčanske tržnice in in KRIŽARJENJE PO BOSPORJU, morski ožini med Evropo in Azijo, mimo evropske in azijske trdnjave, mimo palač Dolmabahče in Beylebeyi in mimo številnih lesenih dvorcev, ki krasijo obale Bosporja, popeljali se boste tudi pod obema bosporskima mostovoma, ki povezujeta dva kontinenta. Spet bodo oživele bosporske legende in izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«! Nočitev.

5. dan: ISTANBUL (OB ZLATEM ROGU: FENER, BALAT, EYUP)– LJUBLJANA

Zajtrk in prosto dopoldne za zadnje nakupe. Predlagamo izlet v četrti Eyup, Fener in Balat ob Zlatem rogu in z gondolo do stare kavarne kamor je rad zahajal Pierre Loti, kjer boste lahko uživali v istem čudovitem pogledu na zaliv Zlati rog in na Istanbul. Veste, da je v Istanbulu tudi cerkev zgrajena popolnoma iz železa? Obiskali jo bomo in se o tem sami prepričali. Za konec pa bomo obiskali še grški patriarhat – sedež grške pravoslavne cerkve s cerkvijo sv. Jurija in z bogatimi relikvijami. Prevoz na letališče in ob 17.50 polet v Ljubljano. Topel obrok z vključeno pijačo na letalu. Prevoz v Celje.

 

CENA POTOVANJA:

44 potnikov: 624€

39-43 potnikov: 637€

34-39 potnikov: 653€

29-33 potnikov: 674€

 

V ceno je vključeno:

 

Doplačila:

 

Za potovanje v Turčijo slovenski državljani potrebujemo veljavni potni list, veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju.

ZARADI OBISKA MUZEJA FLORENCE NIGHTINGALE PROSIMO, DA NAM POŠLJETE SKUPAJ S PRIJAVNICO TUDI KOPIJO POTNEGA LISTA ( STRAN S PODATKI).

 

Trenutne razmere v Turčiji zaradi virusa Covid 19:

 

Ob povratku v Slovenijo trenutno ob predložitvi potrdila o cepljenju oziroma prebolelosti virusa covid-19 zagotovljen vstop v državo brez karantene, drugače zahtevan negativni PCR in ob vstopu izrečena karantena.

 

Splošni pogoji so sestavni del programa in so na voljo na spletni strani www.jazon-6.si. 

Prijave so direktno na agencijo, kjer se lahko dogovorite da je plačilo na obroke.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JAZON-6, podjetje za organizacijo, turizem in trgovino d o o,  Sp. Pirniče 9d, MEDVODE,

MT številka: 3780651000; Sodišče registracije: Okrožno sodišče Ljubljana,  Osnovni kapital: 7.500,00€

TEL  05 97 109 31,FAX 05 97 109 30, GSM + 386 40 583 665, e mail: info@jazon-6.si, www.jazon-6.si

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Vljudno vabljeni!

 

Predsednica DMSBZT Celje,

Tomislava Kordiš,

Ljubljana,  2. julij 2021