Enodnevni izlet po Gorenjski (29. maj)...

DMSZBT Celje in KOMPTUR CELJE ORGANIZIRATA izlet po Gorenjski (BRDO – KRANJ – CRNGROB)

 

Spoznajmo slikoviti park dvorca Brdo, Alpsko prestolnico Slovenijo, slikovito mesto KRANJ, ki je prenovilo izgled svojega mestnega jedra, odprlo za obiskovalce svoje »podzemlje« in na koncu zaključimo z biserom slovenske gotske podeželske arhitekture, večno lepo cerkvico v CRNGROBU.

 

Kdaj: sobota, 29. maj 2021

Minimalno število potnikov za izlet: 40 oseb

Cena: člani 10€ (nečlani 50€)

Prijave in informacije najkasneje do: 20 maj 2021

Riziko odpovedi aranžmaja: 5% cene

 

SPORED POTOVANJA:

Zjutraj ob 07.00 odhod avtobusa iz CELJA (kraj odhoda po dogovoru) in vožnja po avtocesti mimo Ljubljane na Gorenjsko.

Prihod na BRDO. Ogledali si bomo slikoviti park s številnimi jezerci in eksotičnim rastjem (vodeni ogled traja cca 1 h), od zunaj občudovali Kongresni center, grad in po želji posedeli na terasi hotela. Sledi kratka vožnja do KRANJA.

V Prešernovem mestu se ustavimo ob robu starega mesta in v spremstvu lokalnega vodnika naredimo ogled mestnega središča, ki so ga obnovili…

Staro mestno jedro Kranja bomo prehodili po dolgem in počez, ustavili se bomo ob Prešernovi hiši, pri dvorcu Khislstein, ne bomo spregledali novega atraktivnega razgledišča na sotočju Kokre in Sav, vstopili v cerkev sv. Kancijana itd., itd.  

Odmor za kavico ali prigrizek in nato »vrhunec dneva«, hoja po podzemlju mesta skozi KRANJSKE ROVE, zaklonišča iz II. svetovne vojne pod mestom, ki so ga tako imenitno obnovili, da je postala to najpomembnejša turistična točka v mestu. V poznem popoldnevu vožnja do gostišča zgodnja večerja. 

Povratek v CELJE v večernih urah.

 

V CENI POTOVANJA JE ZAJETO:

Prevoz z turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, ogled Kranja, mestnih rovov, vstopnina v Brdu, ogled cerkvice Crngrob večerja, DDV, vodstvo in organizacija potovanja. DDV je že vključen v ceno!

 

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer posledic nezgodnega dogodka, nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec. Nezgodno zavarovanje potnikov je sklenjeno z Zavarovalnico Triglav.  Skladno z 900. členom obligacijskega zakona si pridržujemo pravico do spremembe cene ( če pride do sprememb v menjalno valutnem tečaju ali cenikih prevoznikov ) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov za izvedbo potovanja.

Za prijavo morate izpolniti prijavnico (prenesite jo tukaj) in plačati aro (30% cene potovanja) - podatki so napisani na prijavnici. Preostali del pa najkasneje 8 dni pred odhodom. Plačilo are zagotavlja in potrjuje sprejem rezervacije.

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE KOMPTURJA CELJE so sestavni del te ponudbe in so Vam na voljo, da si jih natisnete (za tiskanje istočasno pritisnite dva gumba na tipkovnici: CTRL + P).

Potovanje bo izvedeno v skladu s trenutnimi navodili NIJZ.

 

Vljudno vabljeni!

 

Predsednica DMSBZT Celje,

Tomislava Kordiš