Metoda komunikacije izločanja kot podp...

PROGRAM IN VABILO STROKOVNEGA POPOLDNEVA DMSBZT CELJE z naslovom:

Metoda komunikacije izločanja kot podpora novorojenčku v domačem okolju pri izločanju in odvajanju

 

Kdaj in kje: 06.04.2021, online preko Zoom-a

Predavateljica: Anja Zagoričnik Jarm, mag. zdr. nege; Apana

OPIS: Izločanje in odvajanje sta temeljni fiziološki aktivnosti, ki prispevata k vzdrževanju zdravja človeka, že od obdobja novorojenčka. Metoda komunikacije izločanja (KI) je ena izmed možnosti, ki omogočajo drugačen pristop k previjanju.

Predavateljica vam bo predstavila metodo KI na podlagi raziskave - pilotne študije, ki jo je izvedla za potrebe magistrske naloge. S tečajem o metodi KI lahko kot zdravstveni delavci uspešno izobrazimo nosečnice v zadnjem trimesečju ali porodnice in jim tako z novimi spoznanji olajšamo negovanje novorojenčka in dojenčka

 

Program:

15:50 Oddaja prisotnosti
16:00

Teoretični temelji za poglobljeno razumevanje negovanja novorojenčka glede izločanja in odvajanja (anatomija, fiziologija, zgodovina previjanja) in praktične vsebine za izobraževanje metode KI v vsakdan mladih družin Novorojenčki svojo potrebo po izločanju in odvajanju izražajo na 4 načine: glasovni in gibalni znaki, pogosti časovni okvirji, otroku lasten ritem in notranji občutek staršev.

17:00

Glavne prednosti prakticiranja metode KI so: alternativni pristop k previjanju.

18:45

Globlja povezanost z otrokom, praktičnost in učinkovita preventiva ter, intervenacija pri pojavu infantilnih kolik.

20:30

Začeten vložek časa, znanja in energije ter, nepraktičnost izvajanja metode KI izven domačega okolja.

21:00

Razprava in zaključek

 

Kotizacija za udeležbo na strokovnem izpopolnjevanju znaša 15eur z vključenim DDV za posameznega udeleženca. Člani Zbornice - Zveze, ki imajo poravnane članske obveznosti, so upravičeni do 100 % popusta (razliko do polne cene pa društvo krije iz lastnih sredstev oziroma iz naslova plačanih članarin). Kotizacija se plača po izstavljenem računu. Prijave so na portal Zbornice Zveze, kamor lepo prosim vpišite svoj mail, da vam lahko pošljemo po mailu povezavo za predavanje.

Izobraževanje je vpisano v register izobraževanj Zbornice Zveze.

 

Vljudno vabljeni!

 

Predsednica DMSBZT Celje,
Kordiš Tomica
Celje, 10.03.2021