Božično voščilo DMSBZT Celje...

Spoštovane članice in člani DMSBZT Celje, kolegice in kolegi

V teh časih, si s tisočerimi napori pri našem delu, ki ga sedaj vsi opravljamo s skrajnimi, še zadnjimi kapljicami energije, ko se nam zdi , da je je vse skupaj kot nočna mora,  želimo, da bi se zjutraj prebudili v brezskrbno sončno jutro. Zmanjkuje nam energije in potrpljenja, zgarani se nagonsko umikamo realnosti. Medsebojni odnosi se krhajo na malenkostih in dnevno poglabljajo. Dnevno izgorevamo pa ni videti kako  si povrniti energijo se spočiti, ker naše misli tudi doma uhajajo k pacientom in našemu delu.

Pa vendar vidim, da  se še vedno najdejo nekateri v zdravstveni negi, ki z izjemno voljo in potrpežljivostjo solidarnostjo premagujejo trenutno situacijo. So iskre tega časa. Vidimo tudi zadovoljne in hvaležne paciente, ki nas razumejo in vedo kaj delamo, kot nas še v vsej zgodovini zdravstvene nege niso. Ko so potrpežljivi in razumevajoči, pa se najde vsekakor še kakšna izjema in se vprašamo mogoče ima doma hude razmere in jo je treba razumeti. Ko kolegica ali kolega  ne zmore več kot bi morala pa ji nesebično  pomagamo z  razumevanjem.

Za nami je naporno leto, a nabrali smo nove izkušnje, ter iz njega izstopamo močnejši. Ta čas nas  bo naučil marsičesa novega, želimo pa si vsi, da bi končno minil.

Božič je čas, ko nam bo mogoče uspelo za nekaj trenutkov upočasniti naš vsakdan ga ujeti v trenutek brezčasja  dati sebi, svojim otrokom, staršem, starim staršem, sodelavcem, prijateljem in ostalim bližnjim preprosto  mir in srečo za nekaj kapljic časa pozabiti na svet, ter si pričarati praznično vzdušje.

Veliko nas bo ta božično novoletni čas preživelo  na delu in se ponovno razdajalo za dobrobit vseh. Pa tudi tega bo enkrat konec. Po novem letu pa upajmo, da  kmalu prebrodimo močnejši  s skupnimi močmi vse težave.

Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujem vsem zaposlenim v zdravstveni negi, študentom, prostovoljcem in vsem ostalim, ki  pomagate nositi odgovornost in težko breme tega časa.

Želim vam Vesel Božič ter Srečno in Zdravo Novo Leto 2021