Vabilo na tečaj obrazne joge (potekal ...

DMSBZT Celje vabi na tečaj obrazne joge, ki jo bo izvajala

Marija Bec, dipl.med.sestra, mojstrica TAO joge obraza;

»Zanimivo je opazovati in se pogovarjati z mladimi, ki se pripravljajo na poklic medicinske sestre. Njihov zanos, entuziazem, empatijo in pripravljenost na nesebično pomoč bolnim. Vem, da sem bila takšna tudi jaz. Z veliko srčnostjo smo skrbeli za »naše« bolnike. Godilo nam je, ker so nas imeli radi. Mi pa smo žareli zaradi njihovih pohval in naklonjenosti. Občasnih »godrnjačev« in »sitnežev« sploh nismo opazili. Pacienti so nas okupirali kar se je dalo. Opazovala pa sem tudi medicinske sestre… »Nekatere, najhujše« so bile tiste med 35 in 50 letom. Obvladale so delo, pravzaprav jim je bila rutina. Delo so opravile hitro, mnogokrat neosebno in velikokrat mimogrede preslišale prošnje in tegobe bolnikov… Kakšnega glasnejšega nergača pa so včasih neusmiljeno ustavile. V času, ko niso bile pri bolnikih, pa smo mnogokrat poslušali, kakšne vse zdravstvene težave jih pestijo, kako so kronično utrujene, kako skrbijo za družino – ne glede na to, kdaj so zaključile službo. In pa kakšne krivice se jim dogajajo…na vsakem koraku. Na drugi strani pa se je našla tudi medicinska sestra, neusahljiv vir energije, empatije, ljubeznivosti, potrpljenja.. Takrat, pri svojih 19ih letih sem sem tako videla skozi svoje oči  in se odločila, da jaz nočem biti takšna.

Pa se je zavrtelo kolesje… Družina, služba na tri izmene, vikendi v službi… Kronično pomanjkanje sodelavcev, mnogokrat nečloveški napori v službi, odnosi, ki niso dajali vrednosti in pritiski bolnikov in svojcev zahtevajo svoj davek.«

Tako se je pričelo moje razmišljanje, v katero smer si želim razvijati jogo obraza. Sama sem 13 let delala kot medicinska sestra. Sedaj je že skoraj 20 let, kar poučujem. Še vedno pa sem globoko v sebi predana svojemu poklicu medicinske sestre.

Vem, pred kakšne preizkušnje in zahteve smo pri izvajanju tega poklica postavljene. Vem, kakšne posledice pušča na psihičnem in fizičnem področju. In vem, da si pri tem lahko pomagamo. Ne glede na leta. Vesela sem, da imajo mlade kolegice, ki vstopajo v ta poklic, mnogo več možnosti, da se naučijo in uporabljajo različna orodja, ki lahko preprečijo izgorelost.

Pa vendar… ali je res mogoče, da z vajami za obraz, poskrbimo tudi za imunski sistem, hormone, fizično zdravje, boljšo koncentracijo, uspešnejšo komunikacijo z ljudmi, lepši izgled, boljšo samopodobo, veselje do življenja… in še mnogo drugih stvari…?

Je in to ne zgolj na neki mistični ravni temveč popolnoma konkretno in vedno bolj podkrepljeno z medicinskimi dognanji.

Zato te vabim, da se mi pridružiš na 16 urnem tečaju TAO joge obraza. Ta združuje starodavna znanja in sodobna dognanja različnih strok.

Kaj boš pridobila:

  1. Naučila se boš 5 osnovnih vaj, ki bodo spodbudile procese samozdravljenja telesa
  2. Spoznala boš svoj mesečni cikel, ki se odraža na tvojem počutju in delovanju
  3. Naučila se boš kako krepiti svoj imunski sistem
  4. Okrepila boš svoje sposobnosti koncentracije
  5. Izboljšala boš svoje počutje in samopodobo
  6. Povezala se boš s sabo in svojim čudovitim telesom, ki tako neumorno sodeluje s tabo in premaguje vse, še tako težke naloge, pred katere ga postavljaš.
  7. Bonus: po želji lahko svoje praktično izvajanje vaj uriš še 4 srečanja (1x tedensko 1 uro 1mesec)

Tečaj bo potekal:

Neizmerno se veselim srečanja, odkrivanja novih dimenzij in možnosti – s tabo.

Prijave so na  marija.bec@gmail.com, tečaj joge je za člane DMSBZT Celje brezplačen, za nečlane pa znaša na delavnico 20 eur.  Tečaj se bo izvajal v;  Aurorin svet, Ulica frankolovskih žrtev 17a, 3000 Celje.

 

Vljudno vabljeni!

Predsednica DMSBZT Celje

Tomislava Kordiš

Celje, 4.9.2020