Velika Raduha - 2062m (28.6.2020)...

VELIKA RADUHA - 2062 m

DMSBZT Celje, vabi v soboto 28.06.2020 na Veliko Raduho. Zberemo se ob 7. uri pred Mercator centrom na Hudinji in se z avtomobili odpeljemo v smeri Logarske doline.

V Strugah (vas med Ljubnim in Lučami), se desno odcepimo v smeri Snežne jame in Koče na Loki. Parkiramo v bližini kmetije Radušnik. Kmalu nas smerne table usmerijo desno na strm vzpenjajoč kolovoz, po katerem se povzpnemo do Snežne jame. Od tu nadaljujemo v smeri planine Arta, kjer stoji manjša pastirska koča. Pot se prične vzpenjati in nas pripelje v iglasti gozd in višje na greben Raduhe. Greben je precej poraščen, nato pa postane pot vse bolj razgledna in nas iz rušja popelje na travnata pobočja Raduhe in kmalu na sam zelo razgleden vrh. Na vrhu Raduhe je vpisna knjiga in žig. Po kratkem počitku, okrepčilu in opazovanju čudovitih razgledov, se počasi odpravimo proti Mali Raduhi in navzdol v smeri Laneža, do Koče na Loki. Na koči si bomo privoščili malo daljši počitek. Do izhodišča poti nas loči krajši spust in tako bomo krožno zaključili naše planinsko druženje. Če nam bo vreme služilo, nas čaka zelo lepa, razgledna tura. Za celotno pot bomo potrebovali 6 – 7  ur zmerne hoje.

Zaradi nižjih temperatur imejmo v nahrbtnikih poleg hrane, pijače (čaj), tudi toplejša oblačila in svetilko. Razen primerne planinske obutve in pohodnih palic posebne opreme ne potrebujemo.

Vabljeni tudi svojci in prijatelji.

VSAK HODI NA LASTNO ODGOVORNOST!

Kontaktna številka: 041-772-413 (Jana)