Pohod na Krim - 1107m (29. 2. 2020)...

KRIM – 1107m

DMSBZT Celje, vabi v soboto 29.02.2020, na planinsko druženje na Krim. Zberemo se pred Mercator centrom na Hudinji ob 8.uri in se z avtomobili odpeljemo v smeri Ljubljane. Avtocesto zapustimo v Brezovici in nadaljujemo proti Vrhniki, do Podpeči in do vasi Jezero. V bližini jezera parkiramo in se odpravimo na novo dogodivščino. Nekaj časa hodimo po asfaltirani poti skozi vas, nato pa nas oznake kmalu usmerijo navzgor skozi kolovoz in v gozd. Na križišču poti zavijemo levo in naredimo ovinek do Ledene jame. Po ogledu le te, nadaljujemo do cerkve Svetega Tomaža.

Tu naredimo kratek postanek in nato nadaljujemo v smeri Krima. Po dobrih dveh urah in pol ne preveč zahtevne hoje, pridemo do planinskega doma na Krimu. Na vrhu je oddajnik, ki je viden zelo daleč. Planinski dom na vrhu Krima je dobro oskrbovan in odprt vso leto. V dolino se vrnemo krožno mimo kmetije Špelin.

Za celotno pot bomo potrebovali 5 - 6 ur zmerne hoje. Za pohod rabimo primerno planinsko obutev in obleko glede na vremenske razmere. V nahrbtniku imejmo rezervna oblačila, hrano in tople napitke.

Na pohod so vabljeni tudi svojci in prijatelji.

Vsak hodi na lastno odgovornost!

KORAK ZA KORAKOM...

 

Članica DMSBZT Celje,

Jana (041-772-413)