Izlet na Marche in Umbrija (5. - 7. jun...

Dogodek odpovedan!

PRIJAVNICA ZA IZLET: prijavnica

DMSBZT Celje vabi na izlet MARCHE IN UMBRIJA

CHIOGGIA – RAVENNA - RIMINI – GRADARA – LORETO - URBINO - SAN MARINO – FERRARA

5.- 7. junij 2020

 

 

  1. dan: CELJE – LJUBLJANA – CHIOGGIA - RAVENNA - RIMINI

V zgodnjih jutranjih urah (04.00) odhod avtobusa iz Celja pred Gazijo Celje in Mercator centrom Celje. Vožnja mimo Ljubljane (05.00) do Fernetičev  in naprej mimo Benetk do slikovitega italijanskega mesteca CHIOGGIA, ki mu nekateri pravijo kar Benetke v malem. Ogled. Sledi vožnja po stari cesti – STRADA ROMEA – preko delte reke Pad in področja COMMACHIO do RAVENNE. Nadaljevanje potovanja do  RIMINIJA, kjer si bomo ogledali staro mestno središče Riminija z Avgustovim slavolokom in cerkvijo družine Malatesta.  Še vožnja do kraja nočitve. Predvidoma v kraju Riccione ali Cattolica. Večerja in nočitev.

 

  1. dan: RIMINI – GRADARA – LORETO – ASSISI - PERUGIA

Po zgodnjem zajtrku sledi  vožnja do še enega srednjeveškega bisera, GRADARE, kjer se je na gradu odvijala tragična ljubezenska zgodba Paola in Francesce, ki jo je opisal Dante v svoji Božanski komediji. Nato se bomo odpeljali mimo mesta Ancona do LORETA, kjer si bomo ogledali znano romarsko središče s »SVETO HIŠKO« (CASA SANTA). Loreto je poleg Rima eno najbolj obiskanih romarskih svetišč v Evropi. Zatem se bomo odpeljali v notranjost APENINOV do vedno zelene italijanske pokrajine – UMBRIJE. Obisk slikovitega mesteca ASSISI , mesta SV. FRANČIŠKA. Ogled mesta. Zatem pa vožnja v PERUGIO, mesto »Bacijev«, slavnih italijanskih slaščic in dobrega počutja… Večerja in nočitev.

 

  1. dan: PERUGIA – LAGO DI TRASIMENO – SAN MARINO - SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja jezera TRASIMENO, ogled letovišča CASTIGLIONE in nato vožnja skozi umbrijske Apenine v smeri Padske nižine. Prišli bomo do najstarejše evropske republike SAN MARINO; ogled glavnih znamenitosti – trg Svobode z vladno palačo, baziliko Sv. Martina, vrata in cerkev Sv. Frančiška. Nekaj bo tudi prostega časa za odkrivanje mestnih uličic, obisk kakšnega muzeja. Sledila bo pot preko ravnic reke PAD do zgodovinskega mesta  FERRARE. Ogled mesta: sprehodili se bomo do mestne hiše, katedrale in  gradu Estense, kjer so spletkarili grofje Estense in kjer je živela zloglasna Lucrezia Borgia. Sledi vožnja v domovino z vmesnimi postanki.

 

Redna CENA POTOVANJA ZA OSEBO: 

-> 260eur na osebo (pri minimalni udeležbi 45 oseb),

-> 280eur na osebo (pri minimalni udeležbi 35 oseb),

-> za člane DMSBZT Celje pa se prizna popust v višini 100eur, katerega društvo krije iz svojih sredstev torej znaša cena za člane DMSBZT Celje 160eur, kar lahko poravnate na obroke.

 

PRIJAVE IN INFORMACIJE  : KOMPTUR CELJE, GLAVNI TRG 9, 3000 CELJE, TEL.03 4900125 IN FAKS 03 4900127, E MAIL : info@komptur.com ter KOMPTUR CELJE, PE LAŠKO, TRG SVOBODE 8, 3270 LAŠKO, TEL. 03 7338954, FAKS 03 7338956, E MAIL : lasko@komptur.com.

Cena vključuje: avtobusni prevoz po programu, vsi parkingi in cestnine, stroški voznika, 2x namestitev v hotelu v dvoposteljnih sobah twc na osnovi polpenziona (večerja, zajtrk),  oglede po programu (vstopnina v Gradaro, v Loreto, San Marino), stroške spremljevalca, organizacijo in DDV, vodstvo in organizacijo potovanja. Doplačila tudi 25. - eur  /noč-doplačilo za enoposteljno sobo.

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer posledic nezgodnega dogodka, nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec. Nezgodno zavarovanje potnikov je sklenjeno z Zavarovalnico Triglav.

Skladno z 900. členom obligacijskega zakona si pridržujemo pravico do spremembe cene ( če pride do sprememb v menjalno valutnem tečaju ali cenikih prevoznikov ) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov za izvedbo potovanja.

Ob prijavi izpolnite prijavnico KOMPTUR CELJE in plačate aro, 30 % cene potovanja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred odhodom. Plačilo are zagotavlja in potrjuje sprejem rezervacije.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE KOMPTURJA CELJE so sestavni del te ponudbe in so Vam na voljo kot tiskana priloga. 

RIZIKO ODPOVEDI ARANŽMAJA: 5 % CENE !

 

 

Vljudno vabljeni!

 

Predsednica DMSBZT  Celje,

Kordiš Tomislava,

Celje, 8.1.2020