Izlet po Dolenjski in Beli Krajini (16....

Vabilo DMSBZT Celje na izlet po Dolenjski in Beli Krajini

Ali si upate vprašati naključnega mimoidočega, kje je Bela Krajina?

Presenečeni boste, kako malo ljudi vam zna opisati to pokrajino ali še natančneje določiti, kje je Bela Krajina?! Sploh, če jih povprašate, kje teče reka Lahinja, kje je rojen Oton Župančič ali bog ne daj, kje je Semič!

Bolje poučeni pa vam povedo, da je Bela Krajina del Slovenije (njen "jug"), da je to pretežno kraška dežela med Gorjanci, Kočevskim Rogom in reko Kolpo, da so tam mesta Metlika, Semič in Črnomelj, da je prepoznavna po steljnikih in brezah, po odličnih vinih in kulinariki, jurjevanju, belih narodnih nošah in veselih, dobrosrčnih in gostoljubnih ljudeh.

Skratka, ne zamudimo priložnosti, obiščimo ta prekrasni del Slovenije!

DATUM ODHODA : Sobota, 16.11.2019

ČAS POTOVANJA : 1 dan

SPORED POTOVANJA :

Zjutraj odhod pred Glazijo Celje in Mercator center Celje,  turističnega avtobusa iz CELJA in vožnja mimo Ljubljane in  po dolenjski avtocesti mimo Grosupelj proti Ivančni Gorici. Pot nas bo vodila v slikovito dolino reke Krke, ki je rečejo tudi »dolina gradov«. Najprej bomo spoznali vasico MULJAVA, kjer se je rodil Josip Jurčič, nato pa bomo naredili krajši foto postanek v ŽUŽEMBERKU, ki je nastal ob mogočnem gradu na terasi nad reko Krko, danes pa je središče Suhe krajine. Pot nas bo vodila ob brzicah reke Krke in med s soncem obsijanimi vinogradi mimo Soteske v smeri Bele krajine. Spotoma bomo obiskali žganjarno in čokoladnico, kjer bomo preizkusili njihove  dobrote in s kakšno drobno pozornostjo razveselili tudi prijatelje in sodelavce, ki bodo ta dan ostali doma … V nadaljevanju dneva bomo raziskovali lepote BELE KRAJINE. Za to deželo je poleg izjemno lepe narave  značilna tudi pestra kulturna raznolikost, ki jo je oblikovalo živahno zgodovinsko dogajanje, mešanje in vpliv različnih narodov ter kultur. Tako lahko danes v Beli krajini najdemo kar tri veroizpovedi, ter avtohtone pripadnike petih etničnih skupin. Vse to se odraža  tako v jeziku, jedeh, tradicionalnih oblačilih, folklori, kot tudi v stavbni dediščini.  Zapeljali se bomo skozi vasico ČREMOŠNJICE in Semič do IZVIRA KRUPE – krajši foto postanek.  Nato nas bo pot vodila skozi ČRNOMELJ v dolino reke Lahinje, ki je poleg Kolpe najbolj znana belokranjska reka. Ogledali si bomo KRAJINSKI PARK LAHINJA, spoznali naravno in kulturno dediščino tega dela Slovenije ter etnografsko izročilo Bele Krajine: staro kmečko hišo, črno kuhinjo, staro kmečko orodje in narodna glasbila ter poskusili tudi njihove domače dobrote. Po ogledu vožnja proti METLIKI. Spotoma se lahko ustavimo še v zaselku OTOK, kjer imajo razstavljeno letalo, ki je v času II. svet. vojne odvažalo ranjence z osvobojenega dela Slovenije v Italijo. Nato se bomo odpeljali na belokranjsko »vinsko cesto« in v eni od priznanih kleti preizkusili odlična belokranjska vina. Sledi vožnja do vasice RADOVICA, kjer bomo obiskali zanimivo „staro šolo” BRIHTNA GLAVA in v eni šolski uri podoživeli mlade šolske dni ... Slikovit, nekoliko nostalgičen,  prikaz nekdanje šole. Tisti, ki  so brihtne glave, dobijo na koncu spričevalo, ostali pa …

V veselem razpoloženju se bomo odpravili do prijazenega domačega gostišča, kjer nas bo čakal razigran muzikant in domače dobrote te dežele. Zabavni program, krst mošta v novo vino ... in veselo rajanje.

Povratek v Celje odvisen od razpoloženja, tokrat ne bomo hiteli domov …

 

CENA POTOVANJA VKLJUČUJE :

 

REDNA CENA IZLETA JE 58EUR, Z DDV. ZA ČLANICE IN ČLANE DMSBZT CELJE PA JE  20EUR, Z DDV.

Prijava preko:

 

V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnem tečaju valut ali do sprememb v tarifah prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.

Ob prijavi v poslovalnicah in pri pooblaščenih agencijah izpolnite prijavnico KOMPTUR CELJE in plačate izlet, preostali del plača DMSBZT Celje. Plačilo  zagotavlja in potrjuje sprejem rezervacije.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE KOMPTUR CELJE: Končno obvestilo o podrobnostih programa, točni uri in krajih odhoda boste prejeli najkasneje 7 dni pred odhodom. Če obvestila v omenjenem roku ne boste prejeli, vas prosimo, da se zglasite na prijavnem mestu osebno ali po telefonu. Nepopolnih ali nepravilnih naslovov potnikov na naročilnici ali prijavnici/voucherju, zaradi katerih obvestila ne pridejo pravočasno do naslovnika, ne obravnavamo kot višjo silo. Stroške, ki zaradi tega nastanejo, nosijo potniki sami.

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer posledic nezgodnega dogodka, nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec. Nezgodno zavarovanje je sklenjeno z Zavarovalnico Triglav, pri nas pa lahko sklenete tudi dodatno zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujino z asistenco, pripravljeno z Zavarovalnico Triglav in Mercur Assistance ali z zav Slovenika in Corisom.

 

Podatki o turistični agenciji:

 

TURISTIČNA AGENCIJA - TRAVEL AGENCY

KOMPTUR D.O.O.

Glavni trg 9,

3000 Celje,

SLOVENIJA

 

Tel.: + 386 3 490 01 25

       + 386 3 490 01 26

Fax:  + 386 3 490 01 27

Gsm: + 386 51 33 60 90

E-mail: 

- Info@komptur.com

- Komptur.Info@siol.net

Spletna stran: http://www.komptur.com

 

Skype: Komptur6

 

Matična št.: 5645395

ID za DDV: SI21449686

TRR: SI56 0510 0801 5557 822 (Abanka)

 

 

Vljudno vabljeni!

Predsednica DMSBZT Celje

Tomica Kordiš

Celje, 11.9.2019