Pohod na Strelovec (02. 06. 2019)...

DMSBZT Celje vabi v nedeljo 02.06.2019, na Strelovec in Kočo na Klemenči jami.

Zberemo se pred Mercator centrom na Hudinji in se z avtomobili odpeljemo do Doma planincev v Logarski dolini, kjer je začetek našega druženja in izhodišče poti. Takoj za Domom planincev zavijemo levo na kolovoz in počasi se pot začne vzpenjati. Večidel pot poteka po gozdu, po kamnitih stezah, mimo potočka in po dobri uri pridemo na jaso pod Klemenčo jamo (1208m ). Koča je oskrbovana, v njeni bližini je pomembno križišče planinskih poti.

Na koči se bomo ustavili, se oddahnili in naša pot se bo nadaljevala proti dobro uro in pol oddaljenemu Strelovcu. Pot poteka najprej v gozd, mimo orjaškega macesna, nato se pot nadaljuje mimo zaraščenega pašnika navkreber zopet v gozd in kmalu se pot razcepi: desno proti Krofički, mi pa gremo rahlo navzdol levo proti Strelovcu. Pot je zelo lepa, polna prekrasnega cvetja (sleč, alpski čober, lilije pogačice).

Kmalu pridemo do travnatega slemena in razmeroma ozkega razglednega vrha. Na vrhu je skrinjica z vpisno knjigo. Na izhodišče poti se lahko vrnemo krožno ali po poti vzpona. Pot zaključimo v na novo odprtem Domu planincev, kjer se bomo dodobra okrepčali se malo podružili in tudi zaključili naše druženje.

Za celotno pot bomo potrebovali 5 – 6- ur. Rabimo običajno planinsko opremo glede na trenutne vremenske razmere in hrano ter pijačo v nahrbtniku. Na pohod so vabljeni tudi svojci in prijatelji.

VSAK HODI NA LASTNO ODGOVORNOST!

Kontaktna št. Jana ( 041-772-413)