Znamenitosti Salzburga in njegove okoli...

Znamenitosti Salzburga in njegove okolice

1. dan sobota: 2.6.2012

Celje – Ljubljana – Obersalzberg – Kehlstein – Salzburg

Odhod iz avtobusne postaje GLAZIJA v Celju ob 5:00. Vožnja do Ljubljane in po krajšem postanku nadaljevanje vožnje po Gorenjski, avstrijski Koroški in Salzburški deželi z vmesnima postankoma in osvežitvijo ( sok in sendvič ). Po prihodu na parkirišče v Obersalzbergu se bomo vkrcali v lokalni avtobus in odpeljali do vhoda v dvigalo, s katerim se bomo povzpeli do Kehlsteinhaus. Občudovali bomo Watzmana, tretjo najvišjo nemško goro, in se po krajšem sprehodu vrnili v Obersalzberg. Malica. Z avtobusom bomo nadaljevali vožnjo do Salzburga. Sledil bo sprehod po mestu z ogledi najpomembnejših znamenitosti (katedrala, frančiškanska cerkev, Mozartova rojstna hiša, dvorec Mirabell s parkom …). Po ogledih se bomo odpeljali do hotela. Večerja in nočitev.

2. dan nedelja: 3.6.2012

Salzburg – Hellbrun – Berchtesgaden – Ljubljana – Celje

Po zajtrku se bomo odpeljali do gradu Hellbrunn in spoznali navihano plat salzburških knezoškofov, ki se je udejanila v vodnih igrah v grajskem parku. Po ogledu se bomo zapeljali do Berchtesgadna in sprehodili po njegovem središču. Sledil bo nepozaben obisk rudnika soli z rudarskim vlakom, splavom in tobogani. Po ogledu pa se bomo odpeljali proti domovini, kjer se bomo na poti ustavili za pozno kosilo oziroma zgodnjo večerjo. Prihod v Celje v večernih urah.

Cena za člane:140 EUR, možnost plačila na 4 obroke po 35 EUR, preko izplačil OD,1obrok julij 2012.

Cena za nečlane 215,00 EUR , možnost plačila na 4 obroke po 53.75 EUR

Cena vključuje:

Doplačila:

Prijava :

Do 25. 05. 2012 , oz.do zasedbe mest pri Marjani Vengušt, ZD Celje, Patronaža, med 7 in 8 uro in med 14 in 15 uro na tel.03 543 4500 in 051 398 909,

ali na e-mail: marjana.vengust@zd-celje.si

Predsednica DMSBZT Celje Marjana vengušt