Planinsko druženje na Čreti (17. 11. ...

DOM NA ČRETI – 870m

DMSBZT Celje, vabi v soboto, 17.11.2018, na planinsko zduženje na Čreto. Dobimo se pred Mercator centrom na Hudinji ob 8h in se z avtomobili odpeljemo po avtocesti na izvoz Šentrupert in nadaljujemo v smeri Mozirja. Usmerimo se proti Braslovčam in sledimo oznakam za grad Žovnek. V bližini jezera parkiramo in se odpravimo proti gradu.

Po kratkem ogledu gradu, nadaljujemo  našo pot proti Čreti. Prečno se vzpenjamo nad hudourniškim grabnom, po gozdu, prečimo kar nekaj kolovoznih cest ,  po gozdu mimo spomenika NOB in lovskega doma pod Grmado. Pot še naprej vodi skozi gozd, mimo kapelice, mimo zaselka, naslednjega spomenika NOB.  Sledi vzpon na razgledno pobočje do cerkve Sv. Matere Božje. Po kratkem spustu pa le pridemo do Doma na Čreti. Dom je odprt in lahko se bomo okrepčali. Sestopali bomo nekaj časa po poti vzpona, nato pa bomo našo pot krožno zaklučili.

Za celotno pot bomo potrebovali 5 – 6 ur,  zmerne hoje. Pot je lepa, nezahtevna. Potrebujemo planinsko obutev, pohodne palice.V nahrbtniku naj bo dovolj hrane in pijače, ter rezervna oblačila v primeru slabega vremena.

Na naše druženje so vabljeni tudi svojci in prijatelji.

VSAK HODI NA LASTNO ODGOVORNOST!

Kontaktna številka  041-772-413 Jana