Pohod na Snežnik - 23. 06. 2018...

Vabilo na pohod na Snežnik (1796m)

DMSBZT Celje, vabi v soboto, 23.06.2018, na Snežnik. Ob 05.30. uri se zberemo pred Mercator centrom na Hudinji. Z avtobusom se odpeljemo do Starega trga, kjer se nam bo pridružila vodnica tokratnega planinskega druženja gospa Boža, ki se je ponudila, da nas  popelje na čudovit pohod po poti polni lepih razgledov in bogatem ter pestrim planinskem cvetju na Snežnik.

Snežnik je najvišji vrh južne Slovenije. Razgled iz njega seže od Kvarnerskega zaliva in Slovenskega morja ter vse do Alp in Ljubljane. Tik  pod vrhom je koča Draga Karolina, ki pa tokrat verjetno še ne bo odprta. Mi se bomo z avtobusom pripeljali do pod Gašperjevega hriba in se peš podali na pot. Nekaj časa bomo hodili po markirani poti, nato pa pri lovski koči Gašper prešli na Rudolfovo lovsko pot. Pot poteka nekaj časa po bukovem gozdu, nato preide v nizko borovje, ki se konča malo pod vrhom. V dolino se bomo vrnili po krožni poti.

Za pot bomo potrebovali 5-6  ur zmerne hoje, ki jo  z  malo kondicije zmoremo vsi. Za pot rabimo običajno planinsko opremo, nekaj za pod zob, ter dovolj pijače, ker je lahko v tem  času zelo vroče. Ker je cesta zaradi posledic žledu še vedno težko prevozna bomo imeli  manjši avtobus,  zato se prijavite čim prej. Prijave zbiram do 15.06.2018, oziroma do zasedenosti avtobusa.

 

Vsak hodi na lastno odgovornost!

Članica DMSBZT Celje,  Jana Petelinšek  (041-772-413)