Vabilo na Staničev pohod, od Solkana d...

VABILO NA STANIČEV POHOD – OD SOLKANA DO KANALA


Nove informacije: (posodobljeno 8.3.2017)


Pohod​ na Solkan​ bo v soboto 25.03 2017. Od Mercator centra na Hudinji, se z naročenim avtobusom (DMSBZT) odpeljemo ob 5.uri zjutraj. Izstopimo v Solkanu, kjer je tudi začetek naše poti.

Po dobrih štirih urah pridemo na Vrhovlje, kjer nas bo čakal avtobus. Do tu bomo prehodili približno polovico poti. Tu lahko pot tudi zaključimo (avtobus nas lahko odpelje na cilj - v Kanal) , ali pa nadaljujemo pohod do Kanala, kjer je tudi cilj našega pohoda. Avtobus nas bo čakal v Kanalu in ob dogovorjeni uri se odpeljemo proti domu. Domov se vrnemo predvidoma okoli desete ure zvečer.

Na pohod je trenutno prijavljeno 25 pohodnikov. Pohod bo vodil gorski vodnik g. Miro Mlinar.

Na avtobusu bomo pobrali »pohodnino« (5 - 6 €). Na račun le-te, nas na koncu čaka topel obrok.

Pohod bo v vsakem vremenu.

Ker niso vsi pohodniki iz Celja, se lahko izjemoma dogovorimo za vstopna mesta ob poti, kar pa je treba pravočasno javiti.


DMSBZT Celje vabi, v soboto 25.03.2017, na Staničev pohod. Pohod se začne pri Solkanskem mostu (102m), na Sabotin (609m), po grebenu do Vrhovelj (420m), čez Korado (812m), po Kanalskem Kolovratu v Kanal ob Soči, kjer je tudi zaključek pohoda. Pohod traja 8 ur zmerne hoje, lahko pa se tudi skrajša. Pot je zelo lepa in razgledna. Lep kos poti nas spremlja pogled na našo prelepo Sočo. Za pot potrebujemo običajno planinsko opremo, seveda prilagojeno vremenskim razmeram. Za hrano poskrbimo sami, sicer pa je kar nekaj postankov na poti, kjer se lahko tudi okrepčamo. Zaradi organizacije prevoza (če bo dovolj prijav bo organiziran avtobusni prevoz), se je treba na pohod prijaviti. Prijave zbiram do 07.03.2017. Zberemo se predvidoma ob 5 uri zjutraj pred Mercator centrom na Hudinji . Povratek domov okoli 21- 22 ure.

Če pride do sprememb vas obvestim.

Na pohod so vabljeni tudi svojci in prijatelji.

VSAK HODI NA LASTNO ODGOVORNOST – KORAK ZA KORAKOM

Prijavite se na tel. 041-772-413: Jana