Izlet v Slavonijo in Baranjo (3.6.2017 ...

Posodobljeno: 3.4.2017

Spoštovani, izlet v Baranjo in Slavonijo BO prvi vikend junija, vsi, ki ste se prijavili boste prve položnice dobi ta teden, če je slučajno ne boste dobili pokličite na 051-336-090, ali pa pišete na naš e-mail, prijavljenih je 54,

lp Tomica

Prijavite se lahko tu: prijavnica (kliknite na "prijavnica" za prenos) in jo posredujte na mail: info@komptur.com

Spoštovane članice in člani DMSBZT Celje vabimo vas na izlet v juniju 2017

ODHOD: 2. junij 2017 ; ČAS POTOVANJA: 3 DNI

MIN. ŠT. UDELEŽENCEV: 40 OSEB

 

 

1. DAN: CELJE – KAPOSVAR – SZIGETVAR - SIKLOS – PECS (cca 400 km)

V jutranjih urah odhod avtobusa (predlagamo 06.00) in vožnja protiLENDAVI. Kavica na slovenski strani in vožnja mimo NAGYKANIZSE v smeri mesta KAPOSVAR. Postanek v tem slikovitem mestecu, krajši mestni ogled. Zatem pa nadaljevanje potovanja v PECS. Na poti postanek ob spominskem obeležju slovite Bitke pri SZIGETU. Nato nadaljujemo pot do kraja SIKLOS, kjer se bomo ustavili za zanimiv foto postanek pri mogočnem gradu SIKLOS. Prihod v PECS, baranjsko prestolnico, ogled zanimivega mesta, ki je bil leta 2010 Evropska kulturna prestolnica. Sprehod po mestnih ulicah, obisk značilne Katedrale, ogled Kulturnega središča v prostorih nekdanje tovarne keramike Zsolnay, prosto za individualne oglede….nastanitev v hotelu, večerja s cigansko glasbo, nočitev.

 

2. DAN: PECS – VILLANY – MOHACS – BELJE – KOPAČKI RIT – OSIJEK (cca 150 km)

Zajtrk in vožnja po vinogradniški baranjski pokrajini. Sledi postanek na najbolj znani MADŽARSKI VINSKI CESTI v mestecu VILLANY. Krajša degustacija znanih madžarskih panonskih vin. V nadaljevanju potovanja še postanek ob spominskem obeležju slavne BITKE PRI MOHACSU. Vožnja čez mejni prehod v hrvaško Baranjo do kraja KNEŽEVI VINOGRADI v okolici mesta BELI MANASTIR. Ogled vinske kleti BELJE, ki ima bogato tradicijo iz l. 1526. gre za največjo vinsko klet na Hrvaškem, ki slovi po graševini. Ogled kleti in degustacija tipičnih vin. Nadaljevanje potovanja do Narodnega parka KOPAČKI RIT. Vožnja z ladjico po slikovitih kanalih in ogledi zanimive naravne kulise …ptice, fotografiranje. in dalje v OSIJEK. Nastanitev v hotelu, večerja.

3.DAN: OSIJEK – ĐAKOVO – KUTJEVO – CELJE (cca 550 km)

Po zajtrku ogled znamenitosti mesta Osijek, ki je gospodarsko in kulturno središče Slavonije. Mesto je nastalo na desnem bregu Drave, njegova zgodovina je zelo bogata, saj so tu našli ostanke naselbin Ilirov, Keltov, Rimljanov, Turkov ... Ena največjih znamenitosti mesta je veličastna neogotska katedrala, sprehodili se bomo do univerze, narodnega gledališča, do kompleksa »Tvrđe« z osrednjim trgom… sledi vožnja v Đakovo, ki ima zelo lepo ohranjeno staro mestno jedro z znamenito Strossmayerjevo katedralo, ki jo premnogi uvrščajo med najlepše. Sledi še postanek v KUTJEVU, foto postanek pri dvorcu in nato degustacija pri enem izmed znanih vinarjev (npr. pri KRAUTHAKERJU). Sledi pot domov po avtocesti. Prihod do 22.00.

 


CENA POTOVANJA : za člane DMSBZT Celje je cena izleta 105eur, za nečlane pa 205eur. - pri minimalno 40 udeležencih

 

V ceno izleta je všteto: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah – hotel 3 ***, 1 x večerja v csardi z glasbo,1 x večerja v hotelu, ogled Osijeka, ogled mesta Pecs, dve degustaciji, vodstvo, DDV in organizacija potovanja..

Opomba k ceni : Komptur d.o.o. lahko v programu določi dve ali več cen aranžmaja, ki so odvisne od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 10 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Doplačila: enoposteljna soba - cca 15 eur

Plačilni pogoji: po dogovoru oz. kot vsa zadnja leta, obročno plačevanje

V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnem tečaju valute ali do sprememb v tarifah prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE KOMPTUR CELJE so sestavni del te ponudbe in so Vam na voljo kot tiskana priloga. Splošne informacije, opisi poti, pogoji za potovanje in navodila so navedeni v ostalih naših katalogih !

Prosimo vas, da ob prijavi navedite imena udeležencev,, tako kot imajo zapisana v potnih listih. Spremembe imen potnikov v 24 – tih urah pred odhodom niso več možne brez stroškov. Prosimo preverite veljavnost potnega lista oziroma veljavnost vize za državo kamor potujete ali ste namenjeni.

Vljudno vas prosimo, da ob prijavi z naročilnico navedete številko vašega žiro računa, davčno številko in ali ste/niste davčni zavezanec.

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer posledic nezgodnega dogodka, nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec. Nezgodno zavarovanje je sklenjeno z Zavarovalnico Triglav, pri nas pa lahko sklenete tudi dodatno zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujino z asistenco, pripravljeno z Zavarovalnico Triglav in Mercur Assistance ali z zavarovalnico Slovenika in Corisom.

INFORMACIJE in prijave so na KOMPTUR CELJE, GLAVNI TRG 9. 3000 CELJE, TEL. 051 336 090

Predsednica DMSBZT Celje

Tomica Kordiš

Celje, 13.2.2017