Planinski pohod na Žusem (669m) - 28.1...

ŽUSEM (669m) – STOLP LJUBEZNI - BABNA GORA – RAFOV ROV

DMSBZT Celje, vabi v soboto, 28.01.2017, na planinski pohod na Žusem, stolp ljubezni ter ogled Rafovga rova na Babni gori.

Zberemo se pri Mercator centru na Hudinji ob 8 uri in se z avtomobili odpeljemo v smeri Šentjurja, mimo Slivniskega jezera proti Dobrini. Naš pohod se začne pri turistični kmetiji Žurej –Ječovo. Po lepi javorski dolini prečkamo Voglajno in strmo zavijemo v gozd. Premagamo prvi večji vzpon (Kurčev hrib) nato pa po zložni poti nadaljujemo do Grofovega štanta. Tu se levo odcepi strma, zahtevna zavarovana pot. Mi pa se usmerimo desno po zelo lepi panoramski poti.Ta pelje mimo stare Kozjanske hiše, mimo Velike Špičke in po 10 minutah smo na cilju. Na vrhu lesenega (25m visokega) stolpa pa se nam odpre čudovit razgled, ki seže do Kamniško –Savinjskih alp, Pohorja, Boča, ob lepem vremenu vidimo tudi Triglav.

Za celotno pot bomo potrebovali 3-4 ure. Vračamo se po poti vzpona. Pot ni zahtevna in je ob upoštevanju zimskih razmer primerna za vse pohodnike. Ob sestopu se pri Turistični kmetiji Žurej lahko tudi okrepčamo, nato pa se z avtomobili odpeljemo v Babno goro, kjer si bomo ogledali čudovito zemljanko -Rafov rov (prispevek na posameznika 3evre) vredno ogleda. Ogled traja slabo uro.

Za pohod potrebujemo običajno planinsko opremo, pohodne palice, gamaše in male derezice pa glede na trenutne vremenske razmere.Hrano, tople napitke, rezervno obleko... imejmo v nahrbtniku.

Na pohod so vabljeni tudi svojci in prijatelji. Gremo skupaj, korak za korakom!

VSAK HODI NA LASTNO ODGOVORNOST

Pohod bo vodila članica DMSBZT Celje.

Kontaktna oseba (041 772 413), Jana