PROGRAM: BALTIŠKE DRŽAVE IN SANKT PET...

PROGRAM: BALTIŠKE DRŽAVE IN SANKT PETERBURG (LITVA, LATVIJA, ESTONIJA in RUSIJA)

Tokrat bomo obiskali SV del Evrope in odkrivali lepote Baltiških držav in Sankt Peterburga. Spremembe v za četku 90-tih let 20. stoletja so ustvarile pogoje za ponovno samostojnost Baltiških dežel, ki so jim sledili mednarodno priznanje, vključitev v mednarodne organizacije in hiter gospodarski razvoj. Na našem potovanju bomo spoznavali, kako so tevtonski viteški red, srednjeveški cehi, Livonija in tuji zavojevalci vplivali v preteklosti na narode ob Baltiku in kako se nemirna obdobja odražajo v današnjem življenju v Litvi, Latviji in Estoniji. Seveda bomo obiskali tudi Sankt Peterburg, se sprehodili do Zimskega dvorca in obiskali Ermitaž, občudovali živahni Nevski prospekt in uživali v predstavi ruske baletne šole.

 

Čas potovanja: 10.–18. september 2016

 

1. dan, sobota, 10. september 2016

Ljubljana – Vilna

V zgodnjih jutranjih urah se bomo iz Celja odpeljali do letališča v sosednji državi, od koder bomo poleteli proti glavnemu mestu Litve Vilni. Po pristanku se bomo vkrcali na avtobus in se zapeljali na krožni ogled mestnega središča, ki leži ob izlivu istoimenske reke v reko Neris. Če bomo prileteli v Vilno dovolj zgodaj, se bomo na kratko ustavili in sprehodili po starem mestnem jedru, da bi začutili vzdušje sobotnega večera. Sledila bo vožnja do hotela. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan, nedelja, 11. september 2016

Vilna – Trakai – Kaunas – Klaipėda (340 km)

Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledom starega mestnega jedra Vilne, ki je od leta 1994 na seznamu UNESCO in se sprehodili do najpomembnejših znamenitosti (grajski stolp vojvode Gediminasa, predsedniška palača, katedrala, univerza, mestna hiša, mestna vrata Aušros Vartai …) z lokalnim vodnikom. Po ogledih bo nekaj prostega časa, potem pa se bomo ponovno vkrcali na avtobus in odpeljali do kraja Trakai, kjer bomo z lokalnim vodnikom občudovali lesene hiše in slikoviti grad na otočku. Sledila bo vožnja do Kaunasa, ki leži ob sotočju rek Nemunas in Neris. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru (katedrala, mestna hiša, aleja Laisvės …). Pozno popoldan se bomo odpeljali do Klaipėde ob Baltiškem morju, kjer se bomo namestili v hotelu. Večerja in nočitev.

3. dan, ponedeljek, 12. september 2016

Klaipėda – Palanga – Hrib križev – Jelgava – Riga (310 km)

Po zajtrku se bomo odpeljali do letoviškega mesteca Palanga, kjer bo čas za jutranjo kavo. Sprehodili se bomo do slikovite plaže in muzeja jantarja v palači grofa Tiškevičiusa sredi parka. Po ogledu se bomo odpeljali do Hriba križev, unikatnega sakralnega zgodovinskega spomenika severno od mesta Šiauliai. Po krajšem sprehodu in ogledu bomo nadaljevali vožnjo proti Latviji, kjer se bomo zapeljali skozi mestno središče Jelgave (zunanji ogled istoimene palače, krajši sprehod po starem delu mesta). Sledila bo vožnja do Rige ob reki Daugavi, kjer se bomo namestili v hotelu. Večerja in nočitev.

4. dan, torek, 13. september 2016

Riga

Po zajtrku se bomo z lokalnim vodnikom odpeljali na krožni ogled mesta z avtobusom, začutili jutranji utrip na mestnih ulicah in občudovali stari grad, v katerem je uradna rezidenca latvijskega predsednika. Oglede bomo nadaljevali peš skozi srednjeveško staro mesto, se sprehodili do parlamenta, stolnice sv. Jakoba, švedskih mestnih vrat, evangeličanske katedrale, stare sinagoge, latvijske narodne opere in 42 m visokega spomenika svobode (1935). Obiskali bomo tudi slikovito centralno tržnico, ki je skupaj s starim mestnim jedrom Rige od leta 1998 na seznamu UNESCA in imeli nekaj prostega časa za spoznavanje kulinaričnih posebnosti in učinkov balzama. Zgodaj popoldan bomo nadaljevali z avtobusnim ogledom (mestna četrt Spīķeri, akademija znanosti, narodna knjižnica, stavbe v stilu art nouveau ob Albertovi ulici). Pozno popoldan bo še nekaj prostega časa za individualne oglede, večerja pa bo v tradicionalni restavraciji v središču Rige. Vožnja do hotela in nočitev.

5. dan, sreda, 14. september 2016

 

Riga – Pärnu – Talin (340 km)

Po zajtrku se bomo ob Baltski obali odpeljali proti Estoniji. Ustavili se bomo v hanzeatskemu mestu Pärnu, kjer se bomo sprehodili po slikoviti peščeni plaži, imeli nekaj časa za uživanje ob morju in za okrepčilo. Potem se bomo zapeljali še skozi mestno središče in nadaljevali vožnjo do Talina, kjer se bomo zapeljali do hotela. Po namestitvi se bomo še malce sprehodili po mestu, potem pa se bomo vrnili v hotel na večerjo. Nočitev.

6. dan, četrtek, 15. september 2016

 

Talin - St. Peterburg

Po zajtrku se bomo z lokalnim vodnikom odpravili na ogled Talina. Sprehodili se bomo po srednjeveškemu mestnemu jedru, ki je skupaj stavbami na griču Toompea od leta 1997 na seznamu UNESCA. Obiskali bomo zgornje mesto (Toompea), kjer se v prenovljeni baročni grajski palači sestaja estonski parlament in si ogledali evangeličansko katedralo sv. Marije, pravoslavno katedralo Aleksandra Nevskega, mestno hišo, mestno lekarno ... Po ogledih se bomo vrnili v hotel, vzeli prtljago in se odpravili (z vlakom ali avtobusom) v Sankt Peterburg, kamor bomo prispeli pozno zvečer. Po prihodu v Sankt Peterburg (nekdanji Petrograd in Leningrad) namestitev v hotelu. Nočitev.

7. dan, petek, 16. september 2016

 

St. Peterburg

Po zajtrku se bomo z avtobusom v spremstvu lokalnega vodnika odpeljali na krožni ogled Sankt Peterburga. Občudovali bomo Petropavlovsko trdnjavo, katedralo Sv. Petra in Pavla (grobovi Romanovih), Admiraliteto, Pomorski muzej (nekdanja Borza), Akademijo umetnosti, katedralo sv. Izaka, Ermitaž (1764), Nevski prospekt, stolnica Kristusovega vstajenja, palača Stroganov, Kazanska katedrala, dvorec sv. Mihaela, Veliki letni vrt in Marsovo polje. Okrog 17:00 se bomo odpeljali do hotela, kjer bo zgodnja večerja. Po večerji se bomo odpravili do Mihajlovskega gledališča na baletno predstavo Pjotra Iljiča Čajkovskega, Trnuljčica. Balet se bo začel ob 19:30 in trajal približno 2,5 ure. Po predstavi se bomo z avtobusom odpeljali do hotela. Nočitev.

8. dan, sobota, 17. september 2016

 

St. Peterburg

Po zajtrku se bomo s podzemno železnico odpeljali do Zimskega dvorca, kjer si bomo v nekdanji vladarski rezidenci ogledali zbirko Ermitaža v spremstvu lokalnega vodnika. Po ogledu bo prosto za kosilo in individualne oglede mesta. Popoldan se lahko na primer odločite za izlet z ladjico (doplačilo cca 26,00 €) in približno uro in pol občudujete arhitekturne mojstrovine s kanalov in reke Neve. Lahko pa se sprehodite po Nevskemu prospektu in se prepustite sobotnemu utripu v mestu. Pozno popoldan se bomo skupaj z javnim transportnim sredstvom vrnili v hotel. Večerja in nočitev. Po želji se lahko namesto za večerjo v hotelu odločite za večerjo v mestu, ki nikoli ne spi.

 

9. dan,nedelja, 18. september 2016

 

St. Peterburg – Puškin – Zagreb – Ljubljana – Celje

Po zajtrku bomo s prtljago zapustili hotel in se, če nam bo čas poleta letala dopuščal, odpravili na izlet do mesteca Puškin (nekoč Carske vasi), ki leži 24 km južno od Sankt Peterburga. Obiskali bomo palačo, ki so jo leta 1717 začeli graditi na ukaz druge žene Petra Velikega Katarine I. po načrtih nemškega arhitekta Johanna Freidricha Braunsteina. Leta 1733 je palačo dala preurediti carica Elizabeta, ki je Carsko selo izbrala za svojo glavno poletno rezidenco. Popolno prenovo je v letih 1752–1756 opravil arhitekt Francesco Bartolomeo Rastrelli, ki je pripravil načrte tudi za Zimski dvorec. Elizabeta je za zunanjo pozlato namenila 100 kg zlata in samo za okrasje jantarjeve dvorane 450 kg jantarja. Park palače je dala okrasiti s številnimi paviljoni, vodnjaki, kanali in jezerci ter seveda mostovi. Če bo čas dopuščal, se bomo sprehodili po parku oziroma po mestu Puškin. Po ogledu se bomo odpeljali do letališča Pulkovo. Po mejnih formalnostih se bomo vkrcali na letalo in poleteli proti Zagrebu oziroma z vmesnim pristankom proti domu. Po pristanku se bomo vkrcali na avtobus in odpeljali proti domu.

CENA: 1.395 ,00 € pri minimalno 30 plačanih potnikih

80,00 € pridobitev navadnega turističnega vizuma za enkratni vstop ruska viza

70,00 € vstopnica balet "Trnuljčica" v gledališču

skupaj 1545.00 Eurov

PRIJAVE DO 15.6.2016 oz. do zasedbe mest.

Cena vključuje:

- avtobusni prevoz Celje - Zagreb – Celje

letalski prevoz Zagreb – Dunaj – Vilna povratek St. Petersburg-Zagreb ,letališke in varnostne takse ter dajatve

avtobusni prevoz po programu

pridobitev navadnega turističnega vizuma za enkratni vstop

zunanje oglede po programu brez vstopnin za notranje oglede

namestitve po programu:

1x nočitev in polpenzion v hotelu *** (Vilnius )

1x nočitev in polpenzion v hotelu *** (Klaipėda)

1x nočitev in polpenzion v hotelu *** (Riga)

1x nočitev v hotelu *** (Riga)

1 x večerjo v tradicionalni restavraciji (Riga)

1x nočitev in polpenzion v hotelu *** (Tallinn)

3x nočitev z zajtrkom v hotelu *** (St.Petersburg)

1 x večerjo v hotelu 7. dan

1 x večerjo v lokalni restavraciji 8. dan

vodenje Frenk Merjasec

organizacijo in izvedbo programa

Cena ne vključujejo notranjih vstopnine po programu

DOPLAČILA:

- za enoposteljno sobo v hotelih*** = 195,00 € /osebo.

- dravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Coris ( dvojno kritje) 11,46 €

- odpovedni riziko (5 % ) od vrednosti paketne cene 69,70 €

PRIJAVA:

Magda Brložnik vsak dan med 7.00 in 7.30 in med 14.00 in 15.00 uro na tel. 03 5434 302; GSM 041 430 899 ali na e-mail magda.brloznik@zd-celj.siPri prijavi javite tudi način plačila in naslov delodajalca.

PLAČILO:

Preko izplačil OD : 12 obrokov po 128.75 evra. Prvo plačilo meseca julija. Po dogovoru z gospo Švener plačila preko položnic na TR SI 56 03125 10000 22 024 pri SKB banki, sklic na 024 – 123, ali v agencijah RELAX.

Veselimo se ponovnega srečanja in lep pozdrav

Za DMSBZT Celje

Magda Brložnik

 

Nevenka ŠVENER

*********************************

RELAX TURIZEM d.d.

PE ZAKLJUČENE SKUPINE

Meža 10

2370 Dravograd

SI-Slovenija

Mob. SLO: +386 41725130

E-mail: svener.nevenka@relax.si