VABILO DMSBZT CELJE NA IZLET ŠARGANSKA...

VABILO DMSBZT CELJE NA IZLET ŠARGANSKA OSMICA 3.6. – 5.6.2016

VABILO DMSBZT CELJE NA IZLET ŠARGANSKA OSMICA

DRVENGRAD – ZLATIBOR – NACIONALNI PARK TARA

NAČIN POTOVANJA: AVTOBUS

ČAS POTOVANJA: 3 DNI

DATUM POTOVANJA : 3.6. – 5.6.2016

PRIJAVNICA

 

1.dan: SLOVENIJA - VIŠEGRAD – ŠARGANSKA OSMICA – ZLATIBOR

Zgodaj zjutraj odhod proti Bosni in Hercegovini. Ustavili se bomo v Višegradu na reki Drini. Ob prihodu zajtrk. Nato si bomo ogledali znameniti kamniti most, ki ga v svoji knjigi Na Drini ćuprija omenja znani pisatelj Ivo Andrič. Nadaljevanje poti do Srbije, kjer se bomo podali na vožnjo po eni od najbolj zanimivih muzejskih železnic v Evropi, Šarganski osmici. Na 15 km dolgi progi nas čaka kar 22 predorov in več kot 5 mostov, ter čudovita pokrajina. Sledi ogled etno vasice Drvengrad, ki jo je za snemanje filmov zgradil režiser Emir Kusturica. Dan bomo zaključili v gorskem Zlatiborju, ki velja za eno od najbolj priljubljenih letovišč v Srbiji. Nastanitev v hotelu in večerja ob živi glasbi.

2.dan: ZLATIBOR – NARODNI PARK TARA – ZLATIBOR

Po zajtrku se bomo odpravili na planino Taro na izlet po istoimenskem narodnem parku. Podali se bomo po dolini reke Drine, si ogledali akumulacijsko jezero Zaovine, velikanski jez Peručac ter se podali na vožnjo z ladjico po kanjonu reke Drine, kjer nam bodo postregli tudi z dobrim kosilom. Za konec si bomo ogledali tudi enega od najpomembnejših srbskih samostanov Rača. Na poti do hotela še postanek v mestecu Bajina Bašta, kjer bomo obiskali destilarno rakije »klekovača«, ki jo bomo seveda poskusili. Sledi povratek v hotel. Zvečer pravi srbski večer s tipično srbsko hrano in ob spremljavi žive glasbe in plesne skupine.

3.dan: ZLATIBOR – UŽICE - VALJEVO - SLOVENIJA

Po zajtrku bomo obiskali Zlatiborsko tržnico, ki je bogato založena s pristnim domačim kajmakom, sirom, pršutom ter drugimi kmečkimi specialitetami. V Sirogojnu si bomo ogledali muzej na prostem Staro Selo z bogato etno zbirko in tržnico domače obrti, videli pa bomo tudi volnene izdelke, po katerih je vas Sirogojno znana. Povratek skozi Valjevo – krajši postanek za ogled in nadaljevanje vožnja v Slovenijo, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

INFORMATIVNA CENA POTOVANJA VKLJUČUJE:

 

CENA POTOVANJA:

Nastanitev v 3* hotelu v Zlatiboru:

Pri 45 -49 prijavljenih potnikih - 249 €

Pri 40 – 44 prijavljenih potnikih - 269 €

DOPLAČILA:

Prijave za izlet zbira Anica Kremžar in sicer po mailu anica.kremzar@gmail.com, Vljudno vabljeni!

DMSBZT Celje, Kordiš Tomica